DIRECCIÓ D’ESCENA

Scroll this

1965

Amb el grup de Teatre Universitari (TEU) de la Facultat de Dret de Barcelona participa en la direcció dels muntatges següents: “Asalto nocturno”, de Alfonso Sastre; “Noches blancas”, de F. Dostoievski, “Poetas del 27”, espectacle de poesia sobre poetes d’aquesta generació.
Realitza una gira com actor, ajudant de direcció i coordinador pel sud d’Espanya, representant “Los títeres de cachiporra”, de F. García Lorca i “Tres entremeses”, de Cervantes. Gira organitzada pel Servicio Universitario del Trabajo i es realitzà durant els mesos de juliol i agost per diversos pobles de la província de Jaén, representant l’espectacle en un poble diferent cada dia.

1.966-1.967

Amb el grup de teatre independent Gogo de l’Institut d’Estudis Nord-americans participa en la direcció dels muntatges següents: “El matrimonio del Sr. Missisipi”, de F. Durrenmat; “Un sabor a miel”; “Muertos sin sepultura”, de J. P. Sartre; “Los cuernos de Don Friolera”, de R. M. del Valle Inclán.

1970

“Taller de fantasia”, de J. M. Benet i Jornet, estrena al Teatre Romea (Barcelona) dins el cicle teatral infantil Cavall Fort.

1971

“El lindo Don Diego”, d’A. Moreto, versió per al públic infantil al Teatre Nacional (Barcelona).

1973

“Descens a la superfície interior, tres”, de Manuel de Pedrolo, espectacle format per tres peces curtes, de l’esmentat autor, del que realitza la dramatúrgia, amb la companyia GRUP A 71, estrena el juny al Teatro Español (Barcelona).
A l’octubre, amb GRUP A 71, estrena al Saló del Tinell de Barcelona, “La farsa dels metges”, espectacle format per les peces de Molière “El metge per força” i “L’amor metge”, amb uns textos d’enllaç de Jaume Vidal i Alcover i dramatúrgia pròpia.

1974

“La lliçó”, de Ionesco, amb traducció catalana de Joan Argenté, al Teatro Español (Barcelona), amb el GRUP A 71. Llarga gira per tot l’Estat espanyol.

1975

Direcció artística de l’espai de TVE “Taller de Comèdies” de l’obra de Manuel de Pedrolo “Pell vella al fons del pou”.
“Mixtura indiscretament mòbil”, de Manuel de Pedrolo, composta per diverses peces de l’esmentat autor i amb dramatúrgia pròpia, estrena al teatre Capsa (Barcelona). Gira per tot Catalunya.

1976

Direcció artística de “La lliçó”, de Ionesco, per a TVE.
Estrena a Ciutadella (Menorca), de l’obra de “Bèsties de mar”, d’E. Albee, traduïda al català per Terenci Moix. Gira per Catalunya i l’Estat espanyol.

1977

Dirigeix i realitza la dramatúrgia d’una creació col·lectiva del GRUP A 71. “Pitarrades”, a partir de textos propis i en format d’espectacle musical. Estrena el juny a la Cova del Drac (Barcelona).

Pitarrades (1977) Cova del Drac

1978

“La carrossa d’argila”, d’Aldo Giovanetti, espectacle infantil amb el GRUP A 71. Gira per nombrosos centres escolars de Catalunya.
“Don Jaume el Conqueridor”, de Serafí Pitarra, codirigit amb el seu germà Adrià Gual, estrena al Teatre Barcelona (Barcelona).
“Antígona”, en versió de J. M. Muñoz Pujol, amb el GRUP A 71, estrena al Teatre Lliure (Barcelona).

1979

“La Dragonera”, espectacle infantil amb la companyia La Trepa, estrena al Festival Grec. Gira amb 200 representacions per Catalunya i l’Estat espanyol.

1980

L’abril inaugura el Teatre Regina que, sota la gestió cooperativa del GRUP A 71, programa i dirigeix teatre, dansa contemporània, poesia, música i arts parateatrals.
Durant el període 1980-1988 es van presentar més de 100 títols d’autors com: Kafka, Fassbinder, Kroetz, Ionesco, Dario Fo, A Jarry, Maquiavelo, M. Sdherman, García Lorca, Albee, Ibsen, N Dunn, Beckett, Maeterlinck, Pedrolo, J. Oliver, A. Gual, Rusiñol, Horovitz, Shakespeare, Süskind, J. P. Shanlley…, amb més de 2.000 representacions, a les quals van assistir més de 300.000 espectadors, en una sala amb capacitat per 300 persones.
“Les joguines oblidades”, de Jorge Diaz, espectacle infantil amb la companyia La Trepa, estrena al Festival Grec. Gira de més de 200 representacions.
“Misteri de dolor”, d’Adrià Gual, amb la companyia La Trepa, estrena al Festival Internacional de Teatre de Sitges.

Les joguines oblidades (1980) Teatre Grec

1981

“El beso de la mujer araña”, de Manuel Puig, amb Ovidi Montllor, estrena al Teatre Regina (Barcelona).

1984

“L’ús de la matèria”, de Manuel de Pedrolo, estrena al Teatre Regina (Barcelona).

1996

“La dama del mar”, d’Ibsen, adaptació de Rodolf Sirera, estrena al Mercat de les Flors (Barcelona).

1998/1999

Dirigeix amb alumnes de l’Institut del Teatre de Terrassa “Sóc el defecte”, de Manuel de Pedrolo.

2005

“Sóc el defecte”, de Manuel de Pedrolo, versió de Jordi Coca, estrena a l’Espai Brossa (Barcelona).

2007

“Interior anglés” de Jordi Coca, estrena a la Sala Muntaner de Barcelona.

2009

“La Lección” de E. Ionesco. Estrena a la Sala Pequeña del Teatro Español de Madrid.

2012

“Dani y Roberta” de John Patrick Shanley a la Sala Pequeña del Teatro Español de Madrid.

2017

“Histories sense fronteres”. Dramatúrgia Jordi Coca Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.

Histories sense Fronteres (2017)

2017

“Antigona”. Dramatúrgia J. M. Gual sobre textos de Josep Mª Muñoz Pujol; Jordi Coca; Jordi Voltas. Teatre Regina de Barcelona.

Antigona (2017) Teatre Regina

Tags: